Az év mágneses vihara

2010.09.09. 11:52

Refrén

 

Érezd, ahogy magával ragad
Elsöpör, meggyötör, semmid sem marad
Engedd, és téged is felkavar
Elnyel, megvakít ez a mágneses vihar!

 

Az év mágneses vihara

Október 30-án éri el a Földet az utóbbi egy év legnagyobb mágneses vihara. A szakemberek szerint emiatt néhány órás zavar lehet a számítógépes rendszerekben, a rádióvételben elhalkulást okozhat, esetleg a távolsági vétel teljesen megszűnik. Megtörténhet, hogy elektromos kábelekben, mérőberendezésekben is kárt okoz.  Zavart okozhat a szívbetegek szervezetében, a halló és látószervek működésében.

  

A mágnese vihar nem más, mint a földmágnességet jellemző deklináció és inklináció napi kismértékű változását meghaladó mértékű változás. Rendszeres kísérő jelensége az északi FÉNY, illetve a vele összefüggő napfolttevékenység . A szakemberek szerint azonban pánikra nincs ok. Igazán nagy erejű mágneses viharok 1 évente fordulnak elő, legutóbb 2009 november 28-án volt ilyenre példa. A NASA kutatóinak számításai szerint az idei év mágneses viharának különlegessége, hogy szinte milliméterre pontosan ugyanott lesz az epicentruma, mint a tavalyi hasonló jelenségnek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://pussymagnet.blog.hu/api/trackback/id/tr72282515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása