A Kispál és a Borz szeretete, a PM koncert számok közé erőltetett egy-egy felejthetetlen dala mindig óriási kihívás volt nekem. A többiek egészen más irányú zenei szeretete örök konfliktus forrás a PussyMagnetben, mely' harcot, jobb híján, egyedül kell mindig megvívnom. Az alternatív rock küzd a keményebb ágazatokkal, hogy a végén összeálljon bandánk stílusa, az őszinte rock.

Ifjúkorom, serdülésem és az onnan számított 15-20 év meghatározó élmény-okozója, a zeneileg számomra nagyszerűt és eleget nyújtó Kispál és a Borz leteszi a lantot. Nyugodjék. Az utóbbi idők zűrzavaros, Kiscsillagos, Bandi a hegyről-ös időszaka már kellőképpen megtépázta a nimbuszukat. A rajongó nem tudta, hova kapja a fejét, kedvencei miért vesznek össze és miért lépnek fel egyszer ilyen névvel, egyszer meg olyannal. Keveredett ami keveredhetett, de az örök Kispál rajongó, az elvakult fan ezzel nem törődött. A lelke mélyén fájt neki, és érezte, hogy valami nem kóser, de rendületlenül járt koncertre, 30 évesen is, és tapsolt, ugrált, a Húsrágó hídverő alatt pedig rendszeresen megőrült. Lovasi Kossuth-díja talán az utolsó pont volt az utolsó i-re (:-)), talán az utolsó mozzanat, és mint aki jól végezte dolgát, távozik a zenei életből az alakulat.

Nyaralásaink, együtt töltött bulis estéink vissza-visszatérő dala és performansza a Szőkített nő, mely előadás örökké beégett barátaink és a PussyMagnet zenekar agyába is. Akkor még, gyerekfejjel nem gondoltam volna, hogy egyszer a világot jelentő deszkákon fogok én is állni és talán egyszer majd az is megadatik, hogy elénekeljem ezt a számot. Talán, a megrázó trauma hatására zenekari pajtásaim is elfogadják azon kérésemet, hogy vigyüj színpadra, egyfajta megemlékezésként ezt az eposzt.

Ezúton felhívást intézek minden zenerajongóhoz, hogy az elmúlt több mint 20 év meghatározó zenei alakulatának búczúztató estéjére csatlakozzon hozzánk és együtt ordítsuk augusztus 9-én a nyári éjszakába: "Emese most már indul a buszod.."

LINK

A bejegyzés trackback címe:

https://pussymagnet.blog.hu/api/trackback/id/tr361888755

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Újra megszűnik a Kispál és a Borz! 2011.01.06. 14:33:52

Idén is megszűnik a Kispál és a Borz zenekar, vagyis határozatlan ideig nem koncertezik. A búcsúfellépés a Sziget mínusz ennedik napján lesz, a beugró hat rugó. Pararamm. Akár viccet is lehetne csinálni a Kispál megszűnéséből, a Kossuth-díjból meg az...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rf dori 2010.04.02. 10:32:43

Laci, ez nagyon megható volt.. :) Szigetre sajna nem lesz idöm elmenni, de majd a PM előadásában felidézzük még az emlékeket! Most pedig meg is hallgatom a nótát..

Kishold 2010.04.20. 15:04:11

Nem semmi a blogod!
Élvezetes és tanulságos! Miért nem veszel részt olyan versenyeken mint a www.blogverseny.info ? Szerintem aratnál!
Melody
süti beállítások módosítása