A színpadra vonulás után a PussyMagnet az Almaszósz c. nagysikerű feldolgozással melegítette be a hangszereket. Mint annak utánanéztünk, ezen versikét Halász Judit zenésítette meg először és hazánk punkzenekarai előszeretettel dolgozzák fel (lásd Prosectura). A PussyMagnet mindig is a szerethető zenekar kategóriába tartozott "ezt az imidzsünket erősítve nyúltunk hozzá az Almaszószhoz." - veszi vissza a szót Laci. 

A közönség ezen az estén vegyes megoszlást mutatott, egészen fiatal gyerekektől az 50 felé közelítő, lassan nagypapakorú, de inni azért még jelentős mennyiséget tudó férfiakig. A zenekar tagjai átszellemült arccal kezdtek bele első nótájukba, a Barbarába (Prosectura).

"Fellépéseinken mindig extázisban dobolok. Csak a zene, a közönség, a hangulat számít. A szilveszteri koncertre is alig emlékszem." - árulja el Dani (Flink Dániel, a dobos - a szerk.). "Ez tényleg így van, szinte lecsukott szemmel itta az utolsó felest is és ült be a dob mögé!" - nevet daan (Danyi András, gitár).

A koncert elején, 2009. hobbyzenekara tudatosan játszott a hallgatóság számára kevésbé ismert számokat, hogy aztán hangulatos, táncolható, rockos és énekelhetős nótákkal búcsúzzanak és az utánuk következő DJ-nek egy bulira hangolt, jókedvű társaságot hagyjanak. 

"A tömeg ismét vevő volt a zenénkre és valahol ezért is csináljuk." - volt őszinte Gabesz velünk. És valóban, úgy látszott, ezek a srácok az őszinte rock and rollt elegyítik a populáris nóták rockosabb, zúzósabb változataival. A bulikon komoly ugrálás és csápolás figyelhető meg.

Rutintalanságuk és fiatalságuk talán az oka, hogy a szilveszteri fellépés alkalmával többször is hibáztak, viszont profi módon jöttek ki belőle, mert mindez nem zökkentette ki őket a zenei sodrásból. "Ha benne vagy egy nótában, és jön egy vagy több fals hang, nem állhatsz meg, nem szólhatsz, hogy "Hé', ezt nem így kellett volna!" Felelős vagy a közönségért és ők azt várják tőled, hogy szórakoztass!" - teszi hozzá a banda menedzsere, énekese, Laci.

"Kicsit zavaró volt a fellépésre tervezett jelmez, de ez ugyanúgy a színpadi show része, mint Szobi két szám közötti gitárjátékai vagy Gabesz sörözgetései." - árul el további titkokat daan. Itt térnénk ki rá, hogy tényleg, extra maskarában jelent meg a zenekar gitárosa, aki a fellépés alatt feltűnően sokszor, szinte extázisban, térdre ereszkedve gitározott. "Ez volt bennem, megérintett a tömeg és a szilveszteri hangulat.." - mondja már szinte elérzékenyülve.

A koncert 12 száma után, melyben új nótákat is felfedeztünk, egyfajta jutalomjátékot láthattunk a PM-től. Felcsendültek régen hallott nóták, vendégénekest láthattunk a színpadon és a tömeg követelésének eleget téve az Azok a boldog szép napokat háromszor játszották el az akkorra már tekintélyessé nőtt tömegnek.

"Számomra az estét az tette még teljesebbé, hogy itt jelentettem be a zenekarnak az eljegyzésemet Kedvesemmel. Remélem a koncert méltó ünneplése volt ennek az egyszeri, ám de felejthetetlen pillanatnak!" - zárja le egy szokatlanul őszinte mondattal a beszélgetést Dani.

Köszönjük ezúton is a PussyMagnetnek, hogy elkísérhettük őket és nem mindennapi élményekkel gazdagodhattunk. Kívánunk a bandának sikeres 2010-et és sok-sok rajongót! Csak így tovább Fiúk, a magyar őszinte rocknak szüksége van rátok!

Mindhalálig rock and roll!

Részlet a Matelhammer c. újság januári számából. Szerzői jog fenntartva.

Szerző: BLac

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pussymagnet.blog.hu/api/trackback/id/tr681666725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tito 2010.01.12. 16:07:14

muhahahaha! :)

Danieknak gratula!

rf dori 2010.01.13. 11:43:28

Dani! Gratulálunk mi is!!!!!!!!
süti beállítások módosítása