"Minden sikeres férfi mögött ott áll egy nő" - hangzik a mondás. Nem reprezentatív de annál gyorsabb felmérésem szerint ez az állítás pontosan 80%-ban állja meg a helyét.
Miben tudja segíteni társát egy rocksztár kedvese? Egyáltalán hogyan viszonyul a zenéléshez és a sikerekhez? Hogyan dolgozza fel a rajongók hadát?
Érdekes kérdések, ugye?

Ezeknek a dolgoknak próbáltam utánajárni titokban elkövetett oknyomozói faggatózásommal.

Elsőnek a zenekar frontemberének kedvesét, Dórit kérdeztem meg.

Dóri, milyen érzés egy rockzenész párjának lenni, miben tudod támogatni párod zenei karrierjét, és melyik a kedvenc dalod a repertoárból?

Milyen érzés egy rockzenész párjának lenni? Hát, ezt nagyon nehéz szavakba önteni, igazán csak az érezheti át, aki már maga is megtapasztalta ezt a kiváltságot. Én személy szerint már a megismerkedésünk óta éreztem, hogy egyszer a nagy sztárok irigyelt életét fogjuk élni, hiszen, valljuk be, párom akkora zenei tehetség, hogy csak idő kérdése volt, mikor lép végre a pályára. Így aztán nem is lepődtem meg, amikor először hallottam – az akkor még csak elméletben létező – rock zenekar ötletéről. Talán azért húzódott el mostanáig a dolog, mert nehéz volt hozzá hasonlóan kvalifikált, profi zenészeket találni, de végre itt a PussyMagnet, a hobbizenekarként induló sztárcsapat, ami minden bizonnyal a tinilányok és a kemény rockerek közös kedvence lesz rövid időn belül.
A sok gyakorlás a zuhany alatt, a jobbnál jobb énektanárokkal töltött hosszú évek kitartó munkája végre meghozta gyümölcsét. Alapjaiban még nem változtatta meg az életünket a rock’n roll, de mindez csak idő kérdése. Az első lemez, az első koncertturné, a rajongók hada.. Ez mind ránk vár és már most igyekszem felkészülni lélekben erre a nagyszerű, ám minden bizonnyal mindkettőnk számára rengeteg változással járó jövőre. Tudom, hogy páromat alapjaiban nem fogja megváltoztatni a siker, hiszen ő mindig is két lábbal a földön járt. Sosem volt igazán exhibicionista, sőt rendkívül szerény embernek ismerjük, ugyanakkor éppen emiatt kicsit féltem őt, hiszen a sztárok élete sokszor nagyon nehéz. Frontembernek lenni a legnagyobb felelősség a zenei világban, rajta áll vagy bukik a banda sikere. Hiszen laikus fül nem hallja meg, ha elcsúszik a riff, ha a basszusgitár kicsit el van hangolva vagy nem jön ki a fill.. Az énekes az, aki a legnagyobb figyelmet kapja a közönség körében, ő az akivel együtt énekelnek a rajongók a koncerteken, akinek az énektudása és előadói kvalitásai alapjaiban határozzák meg a zenekar sikerét. Éppen ezért mindenben támogatni fogom őt és a zenekart és bármi történik is, mellette fogok állni. Sosem fogom megakadályozni, hogy eljárjon a próbákra, ezalatt pedig otthonról próbálom átérezni a szakma minden örömét és bánatát az új kedvencem, a Guitar Hero segítségével. A koncerteken pedig mindig ott fogok állni az első sorban! Ugyanakkor én leszek a legnagyobb kritikusa is, hiszen csak a folyamatos visszajelzéseknek köszönhetően tud igazán nagyot fejlődni egy előadóművész.

A kedvenc dalom? Sajnos még egyiket sem hallottam éloben, a PussyMagnet előadásában, de minden bizonnyal a zenekar profiljától távol álló unikum - párom választott dala - a Homokóra lesz az, ha majd egyszer meglesz hozzá a tab :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://pussymagnet.blog.hu/api/trackback/id/tr431371190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dé i! 2009.09.09. 16:38:59

TABot a Balatontol delre keressetek :
GPS: É46°43´46.55´´ - K18°1´58.49´´

Siofoktól kicsit délre
zenei szóval, "Földvár felé félúton..."
süti beállítások módosítása